1502855_10152090830003965_886762112_o.jpg
koe.jpg
koe2.jpg
koe3.jpg
naamloos-205.jpg

foto lever anja

Kalfslever van Anja


4 kalfslevers à 150 g per stuk
200 g ontbijtspek
2 uien
1 appel
0.5 teentje knoflook
30 g boter
Zonnebloemolie
4 el bloem
zout
versgemalen peper

Bereidingswijze:
• Verwarm een koekenpan op laag vuur.
• Bak het spek in circa 5 minuten krokant. Haal het spek uit de pan en leg op een bord.
• Pel en snijd de uien in ringen.
• Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd de appel in partjes.
• Pel en snijd de knoflook fijn.
• Bak in de pan van het spek de uien en appelpartjes tot de uien lichtbruin zijn en voeg de knoflook toe.
• Voeg een klontje boter toe.
• Voeg het spek weer toe en breng op smaak met zout en peper.

• Bestrooi de kalfslevers om en om met zout en peper.
• Verhit olie in een pan.
• Wentel de kalfslevers door de bloem en bak de levers in circa 3 minuten om en om goudbruin.

• Voeg op het einde een klontje boter toe voor de smaak.

Een (h)eerlijk stukje vlees van de boerderij....