1502855_10152090830003965_886762112_o.jpg
koe.jpg
koe2.jpg
koe3.jpg
naamloos-205.jpg

steak van riblap

Steak van riblap van Gea 

Ingrediënten steak van riblap
• een flinke riblap 
• 2 tenen knoflook
• peper en zout
• olijfolie
• boter
Voorbereiding
Maak de marinade van te voren klaar door de twee tenen knoflook met een knoflookpers fijn te persen boven een schaaltje. Doe er daarna een flinke snuf peper en zout bij en voeg 2 tot 3 eetlepels olijfolie toe. Roer alles goed door elkaar en smeer de riblap in met de marinade. Ik heb hiervoor een diepvrieszak gebruikt en daardoor de marinade een aantal keer in het vlees ‘gemasseerd’.
Bij voorkeur maak je de marinade voor de steak van riblap een dag van te voren. Hoe langer het kan intrekken hoe beter de smaak wordt.

Bereidingswijze steak van riblap
Zet een (grill)pan op het vuur en laat de pan goed heet worden met een scheut olijfolie in de pan. Als je een grillpan gebruikt heb je geen olijfolie nodig. Haal de riblap uit de marinade en klop even af, zodat er geen stukjes knoflook meer aan het vlees zitten. Deze kunnen namelijk bitter worden tijdens het bakken en ze hebben al de smaak afgegeven aan het vlees.
Zet het vuur hoog en bak de riblap enkele minuten per kant, tot het mooi bruin van kleur is. Voeg een klont boter toe en bak op wat lager vuur nog 2 minuutjes door. Giet onder het bakken steeds wat van het braadvocht over het vlees. Dit noemen we arroseren.
Haal de riblap uit de pan en laat 5 tot 10 minuten rusten onder aluminiumfolie. Snijd het vlees daarna in mooie dunne plakken. Je kunt je steak van riblap serveren met een salade en bijvoorbeeld frieten uit de oven. Ook wat gebakken champignons doen het altijd goed op een steak.

 

Een (h)eerlijk stukje vlees van de boerderij....