Slider

Recepten

goulashsoep

Goulashsoep van Ingrid

BENODIGDHEDEN: GOULASHSOEP
• 250 gr runderriblappen
• 50 gr spekblokjes
• 100 gr vastkokende aardappels
• 2 paprika’s
• halve rode peper
• 1 ui
• 1 teentje knoflook
• 500 ml runderbouillon
• 1 el tomatenpuree
• 250 gr tomatenblokjes
• 2 tl paprikapoeder
• 1 tl karwijzaad
• 1 laurierblaadje
• Snufje peper en zout
BEREIDINGSWIJZE:
Gebruik voor dit recept een grote soep/braadpan. Bak als eerste de spekblokjes ongeveer 2-3 minuten op middelhoog vuur. Snijd ondertussen het vlees in blokjes en breng op smaak met peper en zout. Als de spek 2-3 minuutjes gebakken heeft voeg je de blokjes rundvlees toe en bak je die rondom bruin.

Snipper de ui, snijd de paprika’s en aardappels in kleine blokjes, de halve roder peper in kleine stukjes en voeg toe aan de pan. Doe de kruiden erbij, pers een teentje knoflook boven de pan en bak alles nog ongeveer 5 minuutjes mee. Bak vervolgens de tomatenpuree een minuut mee voordat je de bouillon, tomatenblokjes en het laurierblaadje toevoegt.

Deksel op de pan en dan kun je nu lekker gaan relaxen, want nu laat je de soep ongeveer 3 uur zachtjes pruttelen. De soep is klaar wanneer het vlees zo mals is dat het uit elkaar valt. De goulashsoep is een heerlijke goedgevulde maaltijdsoep.
Tip: met een half rood pepertje is de soep best pittig. Dus als je niet van pittig houdt zou ik wat minder rode peper gebruiken of de peper weglaten.