1502855_10152090830003965_886762112_o.jpg
koe.jpg
koe2.jpg
koe3.jpg
naamloos-205.jpg
entrecote met paddenstoelen Small
De perfecte entrecote bakken

Benodigdheden:

  • 1 entrecĂ´te, ongeveer 2 cm dik
  • klont boter
  • 1 eetlepel olijfolie
  • peper en zout naar smaak

Paddenstoelengarnituur:

  • 250 gram kastanjechampignons, in kwarten
  • 2 teentjes knoflook, fijn gesneden
  • 1 sjalotje, in halve ringetjes
  • scheutje witte wijn
  • 2 eetlepels olijfolie
  • peper en zout naar smaak

Bereidingswijze:

  1. Zorg dat het vlees op kamertemperatuur is en dep vlak voor het bakken droog met wat keukenpapier.
  2. Verwarm in een pan (op redelijk hoog vuur) de boter en de olijfolie en wacht tot de boter klaar is met bruisen.
  3. Leg de entrecote in de pan en laat 2 minuten zo liggen. Draai voorzichtig om en bak de andere kant ongeveer 1,5 minuut.
  4. Haal uit de pan en laat onder een stukje aluminiumfolie ongeveer 10 minuten rusten.
  5. Bestrooi met peper en zout, snij op de draad in dunne plakken en serveer op een bedje van gebakken kastanjechampignons.

Voor het garnituur verhit je een beetje olijfolie in een pannetje en fruit je de sjalot en knoflook 1 minuutje. Voeg dan de champignons en de witte wijn toe en bak op hoog vuur een paar minuten. Schud wel goed met de pan zodat de paddenstoelen niet verbranden. Na een minuut of 3-4 zijn de champignons klaar. En als het goed is heeft dan ook de entrecĂ´te zijn rust gehad.

Een (h)eerlijk stukje vlees van de boerderij....